Trädgårdspump

Dina alternativ när du ska skaffa en trädgårdspump till din trädgård

Om du har en brunn på dina ägor, behöver du en trädgårdspump för att få upp vatten ur den. Idag finns det i huvudsak två vanliga typer av trädgårdspumpar att välja mellan när man ska skaffa detta: Manuella och eldrivna trädgårdspumpar.

>> Köp Gårdspumpen Kronan online – klicka här


Snabb leverans och fraktfritt

De eldrivna trädgårdspumparna är förstås enklare att använda, eftersom de kräver mindre jobb av dig, men å andra sidan slukar de lätt en hel del el, och de finns inte heller i särskilt många fina utföranden. Dessutom är vissa eldrivna trädgårdspumpar känsliga för temperaturväxlingar och svåra väderlag. Detta gör att de främst passar dig som bor i södra Sverige och i ett hyfsat modernt hus, eller har möjlighet att dölja pumpen på något vis.

De manuella trädgårdspumparna kräver dock en hel del jobb av dig, vilket gör att de inte passar för den som bor själv eller behöver använda brunnen för att få upp väldigt stora mängder vatten. De finns dock i mycket fina utföranden, bland annat i gammaldags stil, gjorda i gjutjärn.  Därav anser vi att en manuell trädgårdspump förmodligen passar dig som bor i ett äldre hus och gärna vill att pumpen ska passa ihop med huset väldigt bra.

Recension:

Trädgårdspump
Betygsatt av: Gårdspump.com
Betyg: 4.9/5
Vart kan man då hitta en trädgårdspump när man vill köpa en?

För det första säljer en del större bygghandlare dem, och det finns även några större trädgårdsbutiker runt om i landet som har trädgårdspumpar i sitt sortiment. Hittar man inget som passar på sin ort finns det numera även några nätbutiker som säljer trädgårdspumpar, så även detta kan vara ett alternativ. Tänk dock på att läsa specifikationerna för pumpen noga, oavsett vilken typ av trädgårdspump du bestämmer dig för att skaffa, då alla pumpar inte funkar lika bra för alla brunnar och på alla underlag och så vidare.