Dränkbara pumpar

Termen dränkbara pumpar är något man kan komma i kontakt med i samband med att man letar efter en pump att köpa av något slag. Många som kommer i kontakt med termen undrar dock vad den egentligen betyder. Så här kommer en kort förklaring till vad som egentligen menas med dränkbara pumpar för att reda ut detta åt dig:

En dränkbar pump är en pump som kan sänkas ned på ett ställe som är fyllt av vatten, t.ex. en pool, och därifrån pumpa upp och ut vattnet som man vill bli av med. Detta är ju något som man inte kan göra med de flesta andra pumpar, som måste stå på en torr plats för att kunna pumpa något. Det är dock inget måste med dessa pumpar, som alltså kan stå helt täckta av vatten eller andra vätskor och ändå vara precis lika effektiva.Hur är det då möjligt att dränkbara pumpar fungerar så bra under vatten?

Detta beror på att motorn i dessa pumpar är hermetiskt tätade, så att inget vatten kan komma in i motorn och störa dess funktionalitet på något vis. Dessutom är dränkbara pumpar tillverkade av material som tål vatten och vätskor väl, som t.ex. rostfritt stål, plast, gjutjärn och liknande. Inte heller pumpen i övrigt påverkas därför av vattnet som pumpen sänks ned i.

Dränkbara pumpar

Recension:

Dränkbara pumpar
Betygsatt av: Gårdspump.com
Betyg: 4.5/5
Hur mycket kan då en dränkbar pump pumpa?

Det finns dränkbara pumpar med massvis av olika kapaciteter, så det finns inte ett enda svar på denna fråga. Istället beror svaret på vilken dränkbar pump det gäller. Oavsett hur mycket eller lite du skulle vilja pumpa, är därför chanserna att du híttar dränkbara pumpar som hjälper dig med detta och passar för just dina behov mycket goda. Leta tills du hittar en pump i rätt storlek och med rätt kapacitet helt enkelt!