Båtpump

Om du har båt och har tröttnat på att ösa ur vatten som hamnar i båten, kan en så kallad båtpump vara vad du söker. En bra och vettig båtpump gör nämligen detta jobb åt dig, och idag har marknaden för olika båttillbehör växt så pass mycket att man kan hitta massvis med olika båtpumpar att välja mellan, vilket i sin tur innebär att det finns en båtpump för alla smaker och behov idag.

Innan du skaffar en båtpump bör du dock tänka på följande:

Vad är det som driver pumpen?

Det finns nämligen massvis av olika driftsmetoder att välja mellan. De flesta föredrar något i stil med vågorna och havets naturliga rörelser när båten ändå ligger förtöjd, men detta är inte den enda driftsmetoden man kan välja. Vi rekommenderar därför att du bekantar dig med flera olika driftsmetoder, då detta kommer att hjälpa dig göra ett mer underrättat val gällande vilken driftsmetod som egentligen passar dina behov bäst.Hur mycket vatten kan pumpen pumpa på vilken tid?

När det gäller detta är ju nämligen de behov man har som båtägare väldigt olika, men även skillnaderna de olika pumparna emellan är stora, då alla båtpumpar absolut inte har samma kapacitet. Försök därför reda ut vad just ditt behov gällande kapaciteten är, och sedan hitta en båtpump vars kapacitet stämmer väl in på detta.

Hur mycket underhåll kräver pumpen?

De flesta vill ju förstås inte ägna allt för mycket tid på underhåll av den pump de skaffar. Om så är fallet även i ditt fall, bör du även kika lite extra på vilken underhåll du förväntas erbjuda båtpumpen du möjligtvis skaffar. Detta brukar framgå i både produktbeskrivning och/eller bruksanvisning i de flesta fall, så börja med att kolla detta.

Båtpump

Recension:

Båtpump
Betygsatt av: Gårdspump.com
Betyg: 4.6/5
Hur slitstark är pumpen?

Man vill ju trots allt att den båtpump man skaffar ska hålla ett tag, för även de billigaste båtpumparna man kan hitta kostar ju en del. Så försök att undersöka slitstyrkan på den båtpump som intresserar dig i så stor utsträckning det går. Tänk även på att den garanti man kan få på en båtpump kan vara en indikation på slitstyrkan i vissa fall. Slitstyrkan på de olika pumparna varierar nämligen väldigt mycket. Det finns båtpumpar som enbart håller i en enda säsong, men även pumpar som kan hålla i massvis med år, så det gäller att välja smart.